عطر لیلیوم -عطر و ادکلن-liliome.ir

عطر لیلیوم -عطر و ادکلن

عطر لیلیوم -عطر و ادکلن-liliome.ir

عطر لیلیوم -عطر و ادکلن

رایحه سبزی‌ها، گیاهان علفی و سرخس‌ها – green note

رایحه سبزی‌ها، گیاهان علفی و سرخس‌ها عطر و ادکلن– green note: با واژۀ “سبزی” به رایحه هایی اشاره داریم که از برگ‌ها و علف‌های تازه چیده به دست می‌آید و بوی تیز و گزنده‌ای دارند. در این دسته بعضی از اسانس‌های کلاسیک تند و تیز مانند گالبانوم galbanum (باریجه) را می‌یابیم که درواقع صمغی است با پروفیل بوی سبزی تلخ نافذ و فرح بخش که از تمام انواع علف ها به دست می‌آید. این رایحه ای است که قطعاً برای اولین بار به عنوان نت بالای بهارمانند محصول Vent Vert برند Balmain و با نقشی پررنگ استفاده شد.

برگ انجیر(Fig leaf) نت منحصربه فردی است که با مواد مصنوعی به دست ‌می‌آید و رایحه تلخ سبز تلفیق شده با شیرینی نارگیل خود را به رایحه مدرن “انجیر” می بخشد. نت برگی عجیب دیگری که خواص ویژه‌ای دارد برگ گوجه‌فرنگی (tomato leaf) است، که در Eau de Campagne برند Sisley، Folavril تولید A.Goutal، و Liberte Acidulee تولید Les Belles de Nina Ricci به مشام می‌رسد.

برگ بنفشه یک رایحه مدرن “برگ” سبزی است که بسیار محبوب است. این رایحه حس آبگونه‌ای را به بسیاری از ترکیب‌ها می‌دهد که یادآور خیار تازه بریده شده است، خصوصا در عطرهای مردانه. زیرشاخه دیگری از این نت‌ها، برگ‌های چای است که آمیزه‌ای از پروفیل‌های خوشبو و آروماتیک را بسته به انتخاب عطرساز ایجاد می‌کند (چای سبز، قرمز، سیاه، اولونگ).

عطر سازان، گیاهان علفی را “رایحه های خوشبو (آروماتیک)” می نامند و شامل گیاهانی است که در آشپزی هم استفاده می‌کنیم، مانند رزماری (rosemary) ، آویشن (thyme) ، نعنا (mint) ، ترخون (tarragon) ، مرزنجوش (marjoram) ، رازیانه (fennel) ، ریحان (basil) (که به لطف محتوای اوژنول نت ادویه ای (تند و معطر) شناخته شده است)، مریم گلی (sage) و بادیان رومی (anise). رایحه های دیگر مانند درمنه (artemisia) ، سوسن اصغر (calamus) ، گلپر (angelica) ، سنبل هندی (jatamansi) رایحه شدیداً گیاه مانند و متمایزی دارند و به سرعت ترکیباتی را که به آنها وارد می‌شوند را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

Fern (سرخس) همان کلمۀ فرانسوی fougère است که به انگلیسی وارد شده و تغییر یافته است، و دقیقا هم از طبیعت گرفته نمی شود (سرخس ها رایحه ناچیزی دارند) بلکه از “سازگاری” تاریخی بین اسطوخودوس (lavender) – گل سنگ (oakmoss) – کومارین (coumarin) ایجاد شده و برای تولید رایحه مرموز جنگل سبز و مرطوب ساخته و پرداخته شده است. نمونه اولیه این عطر Fougère Royale تولید Houbigant است که توسط Paul Parquet در سال ۱۸۸۲ خلق شد. اثر آن فعل و انفعال بین تلخی و شیرینی با ویژگی جنگلی، مرطوب و خنک است، که fougères را به رایحه اصلی مردانه‌ای تبدیل می کند.

عطرهای سرخسی رایحه های زمینی مرطوب و تاریک یک جنگل را تداعی می کنند و کاملا بر رایحه های فانتزی تکیه دارند؛ هرچند که عصاره‌گیری با حلال‌های فرار سرخس آسپیدیوم Aspidium امکان‌پذیر است، ولی مقدار به دست‌آمده به ندرت رضایتبخش است. زیرشاخۀ سرخس‌های آروماتیک، که به ساختار کلاسیک نت‌های تند و علفی می‌افزایند، به لطف انعطاف پذیری این نت، شاید پرتعدادترین دسته‌بندی ادکلن‌های مردانه باشد.

عطر لیلیوم ارایه کننده برترین برندهای عطر و ادکلن

رایحه شیرینی‌ها و خوراکی‌های لذیذ – SWEETS AND GOURMAND SMELLS

رایحه شیرینی‌ها و خوراکی‌های لذیذ – SWEETS AND GOURMAND SMELLS : این گروه شاداب و پرطراوت، از رایحه های عطری خود را معرفی کرده و سپس با پیدایش رایحه‌های “لذیذ” (gourmand)، که زیرمجموعه‌ای از گروه عطرهای شرقی است، در دهۀ ۱۹۹۰  و دهۀ ۲۰۰۰ به تعدادشان افزوده شد. این عطرها، که بیشتر بر پایۀ وانیل هستند، یادآور بوی غذاها، به ویژه شیرینی‌ها و دسرها می‌باشند؛ از بوی شکلات ساده، خامه تازه، و کارامل گرفته تا دستورهای پیچیده‌تر و خوش آب و رنگ‌تر مانند نان بادامی، کرم بروله، کاپ کیک های همیشه محبوب و شیرینی فندقی!

اولین عطر موفق “لذیذ” Angel بود که در سال ۱۹۹۲ به بازار آمد و اثر کارامل و شکلات را با استفاده از اتیل مالتول (ethyl maltol)  (بوی پشمک / کارامل شکلاتی)، نعنای هندی (patchouli) طبیعی (که حس کاکائویی دارد) در کنار اتیل وانیلین (ethyl vanillin) استاندارد صنعتی ایجاد می‌کرد. از آن زمان به بعد، با توجه به موفقیت تجاری Angel، بوی دسرها محبوب شد و این گروه از رایحه ها در عطرسازی معاصر اهمیت زیادی پیدا کرده‌اند. اگرچه بعضی مواد طبیعی حس خوراکی یا شیرینی را ایجاد می کنند، اکثر این رایحه ها از طریق آمیختن ماهرانه مواد طبیعی و مصنوعی دوباره سازی می‌شوند.

رایحه شیرینی‌ها و خوراکی‌های لذیذ - SWEETS AND GOURMAND SMELLS

رایحه شیرینی‌ها و خوراکی‌های لذیذ – SWEETS AND GOURMAND SMELLS

هرچند که این رایحه ها بیشتر در ادکلن های زنانه استفاده می‌شوند و می توانند رایحه های شیرین‌تری را هم شامل ‌شوند، رایحه های لذیذ از بوهای مردانه یا مناسب هردو جنس حذف نشده‌اند.
رایحه های خوردنی حس شادی و سرخوشی ای را ایجاد می‌کنند که علاوه بر تحریک بویایی، حس چشایی را هم قلقلک می‌دهند و درنتیجه تاییدی هستند بر این حقیقت که “مزه” تلفیقی است از چشایی و بویایی. این رایحه ها موجب می‌شوند نگاه جدیدی به عطرها داشته باشیم و وقتی یک عطرساز ماهر آنها را استادانه در خلق بوهای مطبوع استفاده می کند که هر‌روز پیچیده‌تر و فریبنده تر می‌شوند.

عطر لیلیوم ارایه کننده برترین برندهای عطر و ادکلن

رایحه ادویه‌ها عطر و ادکلن – spices note

رایحه ادویه‌ها عطر و ادکلن – spices note: گروه ادویه‌ها گروه آشنایی در رایحه های عطری هستند، چراکه مدت های مدیدی است در غذاها به‌کار برده می‌شوند. بعضی از آنها جای مخصوص خود را در کابینت ادویه‌ها دارند، مانند دارچین (cinnamon) ، فلفل (pepper) ، میخک (cloves) ، گشنیز (coriander) ، زنجبیل (ginger) و…. بعضی دیگر هم کمی غیرعادی‌ترند، از زعفران (saffron) گرانبهای دستچین گرفته تا تمبرهندی (tamarind) و زیره (caraway) و فلفل صورتی (pink pepper) به رنگ گل رز. ادویه‌های واقعی همیشه خشک شده هستند، اما بعضی گیاهان هم هستند که رایحه تند ادویه مانندی دارند، مثل اریگانو. این گیاهان را می‌توان خشک یا تازه استفاده کرد.

رایحه ادویه‌ها عطر و ادکلن - spices note

رایحه ادویه‌ها عطر و ادکلن – spices note

ادویه‌ها به دسته‌های “تند / کوتاه” (برای مدت کوتاهی تند و سوزاننده) مانند دارچین، و “سرد / طولانی” (ملایم‌تر، با ایجاد حس خنکی به جای سوزش، و طعمی که طولانی‌تر باقی می‌ماند) مانند گشنیز (coriander) ، زیره (caraway) و هل (cardamom) تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی به عطرساز کمک می‌کند تا اثر دلخواه خود را با ترکیب ادویه‌ها بنا به ادراک خود از عطر ایجاد کند.

عطر لیلیوم ارایه کننده برترین برندهای عطر و ادکلن

رایحه صمغ‌ها و شیره‌ها – RESINS AND BALSAMS

رایحه صمغ‌ها و شیره‌ها – RESINS AND BALSAMS : مواد خام تحت عنوان صمغ‌ها و شیره ها قدیمی‌ترین اجزایعطر و ادکلن ها و اغلب پایه خانواده شرقی رایحه‌ها هستند. این مواد بسته به ویژگی‌های آروماتیک خود به پروفایل های بویشی مختلفی تقسیم می‌شوند.

موادی که رایحه ملایم صمغی دارند شامل وانیل، بنزوئین (benzoin) ، صمغ پرویی (Peru balsam)، صمغ تولو (Tolu balsam) (که به صمغ پرویی نزدیک ولی کمی باطراوت‌تر و شیرین‌تر است) می‌باشد. این صمغ‌ها تون ملایمی دارند و درعین حال آرام آرام فضا را می‌گیرند و ویژگی متمایزی دارند. این رایحه ها موجب می‌شوند گل ها ماندگارتر باشند و به لطف ویژگی ای که دارند وقتی به مقدار فراوان مورد استفاده قرار می‌گیرند رایحه‌ای نیمه شرقی یا (florientals) (در ترکیب با اسانس‌های فلورال غنی) دارند.
مواد صمغی و شیره‌ای شامل اوپوپوناکس (opoponax) (جاوشیر)، کندر / لبان (frankincense/olibanum) ، درخت مرمکی (myrrh) ، صمغ درخت غان (birch tar) ، درخت لامی (elemi) و بوته وحشی جاوی (styrax) هستند. این مواد بوی عمیقی دارند با دنباله‌ای طولانی که به ترکیب، اصالت و برجستگی می‌بخشند. به دلیل اینکه این صمغ‌ها از تنه درختان و به شکل “قطرات” صمغ کریستالی گرفته می‌شوند، با رایحه‌های چوبی به خوبی جور درمی‌آیند.

عطر لیلیوم ارایه کننده برترین برندهای عطر و ادکلن


 

رایحه مشک، عنبر و رایحه‌های حیوانی – MUSK, AMBER, ANIMALIC

رایحه مشک، عنبر و رایحه‌های حیوانیواژۀ “حیوانی” (animalic) به مواد خام آروماتیک و رایحه های “فانتزی” اشاره دارد (که از مواد مصنوعی در آزمایشگاه به دست آمده‌اند) که مستقیماً یادآور بوی حیوانات – واقعی یا مجازی، طبیعت شهوانی غریزه های حیوانی وجود انسان – و نیروی اصلی آنهاست.

در عطر و ادکلن سازی رایحه های حیوانی به طور سنتی از مشک آهو (deer musk) ، کاستریوم (جند بیدستر) castoreum ، عنبر سائل (ambergris) ، و مشک زباد (civet cats) به دست می‌آید، ولی امروزه، ملاحظات اخلاقی درباره سلامت این حیوانات استفاده از این مواد را غیرمتداول کرده و مواد مصنوعی جایگزین آنها شده است. (تنها عنبر سائل طبیعتا دور از خشونت و بی رحمی تهیه می شود و مجاز است، زیرا به طور طبیعی در اسپرم وال در اقیانوس پراکنده می‌شود؛ ولی به دلیل نایابی بسیار گران است و برای استفاده تجاری مقرون به صرفه نیست، بنابراین روش استاندارد تهیه آن با مواد مصنوعی است).

مشک زباد (civet cats)

مشک زباد (civet cats)

مشک نیز در صدها نوع در آزمایشگاه تهیه می‌شود و رایحه آن‌ها کمی با هم فرق دارد ، مانند گالاکسولید (Galaxolide) ، هابانولید (Habanolide) ، اتیل براسیلات (Ethyl Brassylate) ، آلیل آمیل گلیکولات (Allyl Amyl Glycolate) و….
رایحه های عنبر کهربایی (Amber) با عنبر سائل از این لحاظ فرق دارند که اولی مخلوطی است از رزین هایی که بوییگرم،شیرین و خیلی عمیق را تولید می کند (که اغلب در خانواده عطرهای شرقی مشاهده می‌شود)، درحالیکه دومی رایحه نسبتاً نمکی، با عمق کم است که اصلا شیرینی ندارد.

چند نمونه از حیواناتی که بطور غیرمستقیم در تولید رایحه های حیوانی استفاده می‌شوند (و قطعا هیچ آسیبی به آن حیوان وارد نمی‌شود) عبارتند از خرگوش کوهی (hyrax) (استفاده از مدفوع سفت‌شده!)، ته‌رنگ موی بز، صدف دریایی برشته و موم کندوی عسل. بعضی گیاهان، مانند آنجلیکا Angelica (سنبل ختایی) و دانه‌های آمبرت  (Ambrette)، نیز ترکیباتی با بوی حیوانات تولید می‌کنند که شبیه مشک است.

مورد آخر و مهم اینکه در عطرسازی از “رایحه های فانتزی” استفاده می‌شود که از طریق مخلوط خلاقانه مواد مختلف یا بازسازی تنها یک ماده مصنوعی تولید می ‌شوند و یادآور بوهای آشنایی با مرجع حیوانی هستند، مانند شیر (milk) ، خاویار (caviar) ، ستاره دریایی (starfish) ، کلم مرداب (skunk cabbage) ، بیکن  (bacon)، برش‌های باربکیو، چرم یا جیر.

عطر لیلیوم ارایه کننده برترین برندهای عطر و ادکلن